Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Сауната на шефа на Антикорупция е без документи
Сауната на шефа на Антикорупция е без документи
gospodari.com
04-17-19
добавено
3971
прегледа

Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е без документи, предава bTV. В община Слатина няма документация за още две постройки на терасата, обяви кметът Наталия Стоянова пред телевизията.

 

Според констативния протокол става въпрос за обекти на почти 50 квадратни метра. Това е втора проверка на терасата-покрив. Първата е при предишния собственик, но не е доведена докрай. През 2012 г. като незаконни са установени пристройка и остъклен навес, твърдят от общината. Сега вече има сауна и постройка с размер 5 квадрата. Другите два обекта представляват дървени навеси – с площ 38 квадрата и с 6 квадрата.

 

 

До края на седмицата ще бъде изготвен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата. Той ще бъде изпратен на „Общинския строителен контрол”. Те трябва да връчат заповед за незаконен строеж на собственика. По закон собственикът трябва да премахне незаконното за своя сметка, но може и да обжалва в съда.

 

Пред bTV Георгиев заяви, че не е виждал констатациите. Той попита защо преди 7 години общината не си е свършила работата. Георгиев обясни, че не е бил наясно, че има нещо незаконно на терaсата, и не би купил апартамент с такива постройки.

 

Източник: Сега