<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой вади "кир...

Сачева се оправда за фалшивите данни с бити полицаи пред “Дойче веле”: Моя грешка! (видео)

08 Октомври 2020
0 3709

“Това е неточно мое изказване, за което съжалявам. Тезата ми беше, че има пострадали полицаи, а по данни на МВР, пострадалите полицаи са около 100.”

Това каза министърът на Деница Сачева в предаването “Здравей, България” по Нова тв. Тя допълни, че от страна на журналиста на “Дойче веле” “се твърдеше, че има пребити жени, деца, журналисти, че по улиците на България се е леело кръв. Това вярно ли е? Не е вярно.”

Видео от интервюто на министър Сачева в предаването “Conflict Zone”може да видите в линка долу.

Kъде и с колко се разминават думите на Деница Сачева пред “DW” с реалността

“Факт е, че не са 80 полицая в болница. Това беше моя грешка, че искрено се възмутих от въпроса и затова аз искам да говорим за съдържателните, за смислените неща. Не можем да говорим за това, че има бити жени, деца и да се правим, че няма бити полицаи. Те също са хора”, заяви социалният ни министър.

Това, разбира се, за нас далеч не е основателно оправдание за конкретната невярна информация, която Сачева цитира по време на интервюто. Ако министърката иска да акцентира на определени проблеми, има достатъчно други средства на реториката, с които да го направи. Изкривяването на фактите не е едно от тях!

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • jana

    08 Октомври 2020

    Taзи лъже без да и трепне окото !Що за хора са на власт!

Реакции