<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73881" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България и ощ...

САЩ засилват военното си присъствие в Сирия след сблъсъка с руски части

19 Септември 2020
0 497

Съединените щати засилват военото си присъствие в Сирия, след разрастване на напрежението с руски части в района на Източна Сирия, пише BBC.

Миналия месец бронетранспортьор от руски конвой умишлено изблъска американски такъв. Причините за инцидента тогава не бяха изяснени, но от кадри, разпространени в интернет се вижда, че по време на сблъсъка над тях кръжат два руски хеликоптера. 

Стопкадър: YouTube/rusvesna. su1945

Руски военен конвой нападна американски бронетранспортьор в Сирия (видео)

Шест бронетранспортьора “Брадли” и около 100 войници са дислоцирани в източните райони на страната в подкрепа на военните части на коалицията, разположени там.

“Съединените щати не търсят противопоставяне с никоя държава на територията на Сирия, но ще предприемат действия в защита на партньорите от коалицията”, заяви военноморският капитан Бил Ърбан, говорител на централното командване на САЩ.

Снимка: Unsplash/ Eddie-Carolina Stigson

Според американските военни руски части са влезли в територия, извън която са декларирали да стоят. С действията си Русия пък е дала предупреждение, че има намерение да патрулира в района.

Кадри от поредно стълкновение между руски хеликоптери “Ми-35” и “Ми-8АМТШ” с два американски “AH-64 Apache”, станало на 16 септември, може да видите във видеото.

САЩ подържа контингент от около 500 военнослужещи в район, вмного по-малко спрямо предишния си състав с цел да осигури противодействие на евентуални атаки от остатъците от бойците на Ислямска държава.

Източник: BBC

Снимка на корицата: Getty Images

Видео: YouTube/rusvesna. su1945

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции