<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80160" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бил Гейтс: Та...

САЩ потвърдиха за продължаваща мащабна кибератака от руски хакери

17 Декември 2020
0 135

Федералното правителство на САЩ потвърди наличието на “голяма и продължаваща” кибератака срещу комуникационни мрежи, предаде ClubZ, цитирайки Reuters.

Хакери, за които се смята, че работят за Русия, следят вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията, съобщи по-рано тази седмица агенцията, като се позова на свои източници. Опасенията са, че засечената кибератака може да е само “върхът на айсберга”.

“Ситуацията търпи развитие и докато продължаваме да работим, за да установим пълния мащаб на тази кампания, ние знаем, че този пробив е засегнал мрежи на федералното правителство”, казаха в съвместно изявление Федералното бюро за разследване (ФБР), Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата и службата на директора на националното разузнаване.

Хакери, свързани с Русия, са проникнали в сървърите на правителствени агенции в САЩ

Трите институции са създали обща група, която да координира отговора на американското правителство. Съветникът в Белия дом за националната сигурност Робърт О’Брайън прекъсна своя обиколка в Европа и се върна във Вашингтон. Русия отрече да е замесена в хакерското нападение. 

Източник: ClubZ

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции