<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96527" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди в Герм...

САЩ препоръчаха бременните жени да се ваксинират срещу Covid-19

12 Август 2021
0 241

Здравните власти на САЩ препоръчаха бременните жени да се ваксинират срещу COVID-19, съобщиха световните агенции, цитирани от Свободна Европа.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ посочиха, че данните от клинични проучвания показват, че ваксините не увеличават риска от спонтанен аборт.

Хиляди в Германия са били инжектирани с физиологичен разтвор, вместо с ваксина

Директорката на CDC Рошел Валенски каза на 11 август, че институцията препоръчва на всички бременни жени, жени, които планират да забременеят или жени, които кърмят, да се ваксинират.

Американските здравни власти съобщиха, че анализът на всички налични до момента данни не показват повишен риск от спонтанен аборт след ваксиниране.

САЩ препоръчаха бременните жени да се ваксинират срещу Covid-19

CDC основава препоръката си на проучване след 2500 бременни жени, които са се ваксинирали с ваксина на Pfizer или Moderna преди 20-ата седмица от бременността. По-ранни проучвания сред жени, които са се ваксинирали на по-късен етап от бременността си, също не показват ваксините да увеличават риска от усложнения.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията подчертават, че при бременните жени COVID-19 може да протече по-тежко и да доведе до усложнения, включително и до преждевременно раждане.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036

Снимки: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции