Следва: Ново огнище н...

Сблъсъкът между Мутафчийски и Мангъров за “Мъж на годината” няма да се състои (видео)

07 Януари 2021
0 1554

Потенциалният пряк сблъсък между нивата на популярност на ген. Венцислав Мутафчийски и доц. Атанас Мангъров в медийна онлайн надпревара в крайна сметка няма да се състои.

Председателят на Националния оперативен щаб днес сподели, че е останал неприятно изненадан от номинацията си в класацията на Дарик радио “Мъж на годината” и е поискал да бъде изваден от нея. Там той трябваше да се състезава с инфекциониста Атанас Мангъров, с когото са идеологически опоненти по темата за коронавируса.

Мутафчийски обяви, че веднага щом е разбрал за номинацията си се е обадил на шефа на радиото Радосвет Радев и е настоял тя да бъде оттеглена.

Освен Мутафчийски и Мангъров за приза “Мъж на годината” са номинирани Стефан и Максим Иванови – баща и син, които поставиха световен рекорд като прекосиха Атлантическия океан с изработената от тях лодка.

Баща и син българи прекосиха Атлантическия океан с гребна лодка (видео)

Самият Мангъров също не одобрява номинацията си, стана ясно от негов лаконичен коментар пред Dir.bg в четвъртък. “Какво значи “Мъж на годината”, първо? По какво ще мерим мъжествеността – по дължина, по дебелина, по какво… Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се…”, е казал Мангъров.

Борисов в любовен триъгълник с Мангъров и Мутафчийски (видео)

Попитан дали думите му означават, че ще се оттегли подобно на Мутафчийски, той каза: “Какво да продължа, да си мери дължината на моята мъжественост или големината на еди какво. Не се излагайте повече.”

След отказа и на двамата медици да учатват в надпреварата, днес на сайта на класацията стоеше следния надпис:

Класацията Мъж на годината се провежда още от 1990 година. През годините призът са получавали политици, спортисти, хора на изкуството.

Тази година заради пандемията от коронавирус изборът на номинирани очевидно е паднал върху представители на медицинското съсловие, но пренасянето на конфликта между Мутафчийски и Мангъров в класацията явно не се харесва и на двамата.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции