<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84572" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът отхвър...

Свидетели отрекоха пред съда Кристиан Николов да е помагал на Милен Цветков след катастрофата

26 Февруари 2021
0 9300

Свидетели по делото срещу Кристиан Николов заявиха в съда, че той не е помагал на журналиста Милен Цветков, след като удари автомобила на червен светофар пред мол “Парадайз”, предаде bTV.

Сред първите разпитани свидетели днес е жената, подала сигнал на 112 след катастрофата. Тя е чакала на червен светофар на кръстовището, когато чула силен удар и видяла двата автомобила – единия в средата на кръстовището, другият продължил и се ударил в мантинелата до метростанцията.

По нейни думи Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат. Поведението им я е изненадало, спомня си жената.

Според нейните и на съпруга ѝ показания Цветков е излязъл сам от автомобила си, а хората, които са се намирали в близост, са отишли да му помогнат. След това е бил поставен да седне на светофара, докато изчака линейката. Семейството останало около 5 минути на мястото на катастрофата, след което си тръгнало. Показания даде и служител в близкия мола, който оказал първа помощ на журналиста.

Кадри от ситуацията можете да си припомните тук:

Преди няколко дни на предишната сесия на делото приятелката на Николов заяви точно обратното – че той е бил единственият, който се е притекъл на помощ на пострадалия, като е сложил под главата му обувката си. Нейните показания можете да си припомните тук:

Приятелката на Кристиан Николов даде показания: Не употребява наркотици, всяка вечер ползва “чай за успокоение и паста”

Делото срещу обвиняемия Кристиан Николов се гледа при изключителен интерес, заради обществената реакция от смъртта на обичания журналист и поради тежестта на престъплението, в което е обвинен причинителят на катастрофата.

Припомняме, че на Великден 19 април миналата година Николов удари спрелия автомобил на Милен Цветков на кръстовището пред мол “Парадайз” с превишена скорост и без какъвто и да било спорачен път.

Кадри от момента на катастрофата с Милен Цветков показват липса на спирачен път и пешеходци на косъм от смъртта (18+)

В последвалата полицейска проверка бе установено, че Николов е бил под въздействието на четири вида наркотични вещества. Това утежни вината му в допълнение към обстоятелството, че е ударил спрял автомобил и то с много над разрешената скорост.

Автомобилът, управляван от Кристиан Николов. Снимка: БулФото

В показанията си вчера приятелката на обвиняемия Симона Цанкова отрече той да е взимал наркотици, като обяви пред съда, че дори не пуши и води здравословен начин на живот. Тя уточни, че всяка вечер преди лягане Николов ползва “чай за успокоение и паста”.

Очаквайте подробности!

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции