Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Свободната миграция от ЕС към Великобритания ще бъде ограничена след Брекзит
Свободната миграция от ЕС към Великобритания ще бъде ограничена след Брекзит
По света
08-19-19
добавено
1491
прегледа

Свободното мигриране на граждани от Европейския съюз във Великобритания ще приключи на 31 октомври, когато се очаква да се случи Брекзит. Това обяви говорителка на британското правителство, цитирана от Франс прес.

 

Детайлите от бъдещата имиграционна система ще се изработват тепърва, но премиерът Борис Джонсън има предпочитания към система, основана на уменията на имигрантите.

 

Джонсън променя съществено имиграционната политика на предшественичката си Тереза Мей. През януари тя обяви, че при евентуален Брекзит без споразумение ще остави имиграцията от Евросъюза без ограничения за преходен период.

 

Във Великобритания живеят 3 милиона и 600 хиляди граждани на други страни от Европейския съюз. Едва 1 милион от тях са подали заявления за „постоянна уседналост“.

 

Източник: БНР