<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70924" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ахмед Доган п...

СДВР: барикадите ще бъдат премахнати (видео)

08 Август 2020
0 5099

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Георги Хаджиев заяви пред медиите, че “СДВР ще възстанови нормалния ритъм на живот в столицата. Барикадите ще бъдат премахнати.”

Старши комисар Хаджиев обърна внимание, че различни групи протестиращи “позиционираха на „Орлов мост“ камъни, павета, бутилки с цел да бъдат използвани срещу органите на реда и закона”.

Построяване на барикадите. Видео: Министерство на вътрешните работи

“Служителите на СДВР установиха груби, хулигански и вандалски прояви от страна на незаконно протестиращите лица, чиято кулминация бе в района на „Орлов мост“. Те се изразяваха в къртене на преместваеми съоръжения, на пейки и на кофи за боклук, както и изграждане на барикади.”

“Относно подготовката и намеренията на тези лица да окървавят центъра на столицата свидетелстваше и начинът на барикадиране, който блокира дори преминаването на линейки през района”, допълни той.

СДВР: барикадите ще бъдат премахнати (видео)
Олов

“Неформалните лидери на барикадата даваха указания на присъстващите на място жени и момичета къде ще застават, за да бъдат използвани като жив щит срещу органите на реда.

Срещу същите неформални водачи, имаше лица сред тях, които от началото на протестите призоваваха във „Фейсбук“, че е време да полетят павета.

СДВР: барикадите ще бъдат премахнати (видео)

София отново е с блокирани кръстовища, градският транспорт е с променени маршрути

“Установена беше и група 15-20 лица с маски и качулки, които следваха поведението и профила на ултраси от футболни агитки. На други лица бяха раздавани бухалки и вериги, с които бяха връзвани и кофите за боклук.”

“Велосипедисти с устройства за радиовръзка обикаляха из широкия периметър в района, за да информират водачите на барикадата относно действията на полицията”, допълни комисар Хаджиев.

Във връзка с тези изказвания на директора на СДВР, Ивайло Мирчев опроверга твърденията като неверни и посочи:

“Ултраси с качулки нямаше, натрупване на камъни и бутилки също, още по-малко желание да бъде проливана кръв, както твърди шефът на СДВР. Не е истина, че жените и момичетата са използвани за “жив щит”. Няма да коментирам и смешните твърдения за велосипедисти, които “поддържали радиовръзка”, за да уведомяват “организаторите на блокадата”.

В изявлението си комисар Хаджиев отбеляза и ареста на журналиста Николай Стайков, за който в брифинга по-рано днес не бе съобщено.

Журналистът Николай Стайков е бил арестуван неправомерно на протеста през нощта

“Не беше обощена информацията, която всички знаете, че беше динамична. Това, което можем да ви предоставим като информация е, че към 3:30 часа в 4-то районно бяха доведени две лица по подозрение за съпричастност към хулигански действия в района на Орлов мост”, обобщи той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Тодор Цеков

    09 Август 2020

    Всеки следващ от МВР който дава изявления прилича все повече и повече на човек, консумирал тежки субстанции в миналото. Де вземете ги обръснете, изкъпете ги, преди да им давате да се мяркат в ефир.

Реакции