<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдебномедиц...

СДВР: Запазете протеста мирен (видео)

19 Юли 2020
0 1496

“Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред.” Това каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Златанов добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите, а “през последните дни имаме такъв”.

„Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност, каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията”, добави той.

Златанов каза, че посланието към организаторите и протестиращите е да се запази обществен ред, да се запаси протестът мирен.

“Да се направи така и от страна на организаторите, и на протестиращите, че да бъдат отправени необходимите послания към политици, общественици, но да бъдат в граници на спазване на законодателството на Република България. В крайна сметка, за да се взимат каквито и да е политически и държавни решения, институциите трябва да работят. Нека има протестиращи около тези институции, нека се скандира, но всичко трябва да остане в рамките на закона. МВР затова е МВР, за да опазва обществен ред, да не допуска нарушения и престъпления и да осигури нормалната работа на институциите”, каза още той.

“Ние наблюдаваме какви са призивите и сме предприели необходимите действия по опазване на обществения ред. Основното, което искаме да призовем всички: запазете протеста мирен. Оставете институциите да функционират. Полицията е там, за да ги пази”, подчерта униформеният.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции