<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова ескалац...

СДВР: 126 души са задържани след протеста снощи, 80 полицаи са ранени (видео)

03 Септември 2020
0 1574

“Широко прокламираните палаткови лагери като свободна форма на протест в един момент се оказаха много добро прикритие на част от протестиращите за складиране на самоделни взривни устройства, на част от твърдите предмети, които хвърляха.” Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев по време на брифинг.

“Част от колегите тази сутрин намериха коктейл “Молотов”, който най-вероятно е бил подготвен за използване срещу българската полиция”, добави той.

Полицията разчисти палатковия лагер на Орлов мост през нощта, движението през кръстовището е пуснато (видео)

СДВР: 126 души са задържани след протеста снощи, 80 полицаи са ранени (видео)

“Всички станахме свидетели на брутална агресия от страна на част от протестиращите спрямо българските полицаи. След като през вчерашния ден на няколко пъти част от протестиращите се опитаха да пробият кордона, опитаха се да подпалят бали със сено, във вчерашната вечер станахме свидетели как в продължение на часове полицейските служители бяха обстрелвани с пиротехнически средства, хвърляни самоделни взривни устройства, камъни, павета, метални тръби и в резултат на тези действия оперативните ръководители на място прецениха, че за да запазим живота и здравето на служителите е необходимо част от тази агресивна тълпа да бъде изтласкана и разцепвана. Като единствената цел беше да запазим живота на нашите служители и на мирно протестиращите граждани. Тактиката ни беше изключително пасивна, изключително щадяща. Абсолютно подкрепям решението, което взеха оперативните ръководители на силите на място”, подчерта ст. комисар Георги Хаджиев.

Нова ескалация: замерят полицаите с бомбички пред Народното събрание (видео)

СДВР: 126 души са задържани след протеста снощи, 80 полицаи са ранени (видео)

По неговите думи, няма как в продължение на дни част от организаторите да призовават за сблъсъци с българската полиция и да не се стигне до такива сблъсъци.

Задържаните при размиририце през вчерашния ден са над 120. Около 60 от тях са с криминални регистрации.

Някои от задържаните са представители на футболни агитки. До момента са образувани над 15 бързи полицейски производства.

Вследствие на сблъсъците са ранени 80 полицаи.

Призивът на СДВР отново е протестите да протичат мирно.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции