Северната скоростна тангета и пътищата за Банкя и Панчарево се оказаха с винетка

18 Февруари 2020
43 259

Карането по Северната скоростна тангента, която минава през София, както и по пътищата за Банкя и Панчарево се оказа, че трябва да става задължително с винетка. Това се разбра от думите на Георги Балабанов от Националното тол управление пред бТВ.

 

 

 

 

 

В началото на миналата година премиерът Бойко Борисов лично обяви, че по столичната Северна скоростна тангента ще се пътува без винетка, въпреки решението на правителството от края на 2018 г. пътуването да е платено. Припомнете си неговото неспазено обещание във видеото горе.

 

 

 

 

На 31 декември 2018 г. столичният кмет Йорданка Фандъкова написа във Фейсбук, че пътуването по Северната скоростна тангента временно ще става без винетка, докато пътят бъде изваден от списъка. Сега обаче се оказва, че повече от година това не е направено. Нещо повече – хората са санкционирани, след като са били заблудени лично от премиера и столичния кмет, че могат да карат без винетка. 

 

 

ПО СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА НА СОФИЯ ЩЕ СЕ ПЪТУВА БЕЗ ВИНЕТКА (ВИДЕО)

 

 

Георги Балабанов от тол управлението каза, че се водят преговори със Столична община за решаването на проблема с тези пътища. Иначе от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) се похвалиха, че само за един ден 730 собственици на автомобили ще получат електронен фиш за шофиране без електронна винетка. От АПИ не посочват каква част от тях са карали по пътища в градовете, които са част от републиканската пътна мрежа. 

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции