<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91829" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай призна ...

Северна Корея въвежда строг хранителен режим за населението заради недостига на стоки

17 Юни 2021
0 5249

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун допуска въвеждането на строги ограничения в храните за населението заради недостиг, причинен от лошата реколта миналата година и международната изолация на страната, пише BBC.

По време на заседание на управляващата и единствена партия в Северна Корея авторитарният лидер е заявил, че “положението с храните става все по-напрегнато”. По думите му земеделският сектор не е изпълнил плана си за добив на зърно заради тайфуните миналата година, които причиниха наводнения.

От комунистическата страна достигат съобщения, че цените на храните са скочили драстично, като се уточнява, че килограм банани струва 45 долара (38 евро).

Ким Чен Ун призна, че положението в Северна Корея “никога не е било толкова тежко”

Северна Корея затвори границите си, за да ограничи разпространението на Covid-19. В резултат на това търговията ѝ с Китай рязко спадна, а това носи сериозни последици за икономиката, тъй като страната разчита на континенталния си съсед за вноса на храни, горива и торове.

Северна Корея все още не е потвърдила нито един случай на Covid-19, но чака ваксини

От друга страна Северна Корея се бори за оцеляването си и в ситуацията на международни санкции, наложени заради ядрените ѝ програми.

Северна Корея тъне в икономически хаос. Обикновените хора плащат цената

Авторитарният лидер на еднопартийната държава говори за ситуацията с храните в управляващия централен комитет на Работническата партия, който започна тази седмица в столицата Пхенян.

По време на срещата лидерът Ким Чен Ун е казал, че националното производство е нараснало с една четвърт в сравнение със същия период на миналата година.

Очаква се длъжностни лица да обсъдят отношенията със САЩ и Южна Корея по време на събитието, но все още не са съобщени подробности.

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции