<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82547" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Мангъров...

Северна Корея е хакнала международни данни за изработването на своя ваксина срещу Covid-19

27 Януари 2021
0 1915

Северна Корея е тествала своя ваксина срещу коронавируса на базата на хакнати данни на международни учени, пише DailyMail.

Новината идва от базиран в Сеул клон на Daily NK, след като месеци наред севернокорейският лидер Ким Чен Ун убедено твърдеше, че в страната няма нито един доказан случай на коронавирус.

Ким Чен Ун се разплака по време на парад и призна провала си в ръководенето на страната

Северна Корея е хакнала международни данни за изработването на  своя ваксина срещу Covid-19

Според медията учени от университета “Ким Ир Сен” в столицата Пхенян започват тестването върху хора на свой препарат в борбата с Covid-19.

Твърденията за хакерски атаки от Северна Корея се появиха на Запад миналата година, преди която и да е от ваксините, използвани в момента в Европа и САЩ, дори да бъде одобрена, като Microsoft посочи с пръст сенчеста операция, наречена Lazarus Group.

Източник от Северна Корея заяви, че управляващата партия е създала специализирано звено, наречено Бюро 325, посветено на хакване на разузнавателни данни за Covid-19, включително за ваксини. Получавайки заповеди директно от централния комитет на партията, се казва, че секретното бюро докладва на влиятелната сестра на лидера Ким Йо-Джонг.

Северна Корея е хакнала международни данни за изработването на  своя ваксина срещу Covid-19

Ким Чен Ун делегира част от правомощията си на сестра си Ким Йо Чен

Въз основа на хакерски дейности в края на миналата година учените очевидно са започнали да тестват своя продукт върху пациенти със симптоми, подобни на тези, причинени от Covid-19.

Източникът твърди, че изпитванията от фаза I и фаза II вече са приключили, като сега текат мащабни изпитания от фаза III.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции