Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Северна Корея заплаши САЩ с "нежелан коледен подарък"
Северна Корея заплаши САЩ с "нежелан коледен подарък"
По света
12-03-19
добавено
2502
прегледа

Северна Корея заяви във вторник, че диалогът ѝ със Съединените Американски Щати не е нищо повече от глупав трик и предупреди странатa, че може да очаква "нежелан коледен подарък," чието естеството ще зависи от реалните действия на САЩ, пише The Washington Post.

 

 

Според Севернокорейския режим САЩ протакат преговорите за ядрената ѝ програма заради президентските избори догодина.

 

 

САЩ ОБВИНИХА СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗА КИБЕРАТАКАТА С ВИРУСА "WАNNA CRY"

 

 

"Диалогът, за който говорят американците, всъщност не е нищо повече от един глупав трик, който цели да поддържа КНДР обвързана с диалога и това да се използва с оглед на политическата ситуация и изборите в САЩ”, каза И Те-сон, заместник-външен министър, отговарящ за отношенията със САЩ.

 

 

Според него "САЩ се стремят да печелят време в свой интерес и говорят за траен и съдържателен диалог, вместо да предприемат стъпки в отговор на приетите от КНДР мерки”.

 

 

"КНДР направи всичко възможно и прояви максимално търпение, за да не отстъпва важните стъпки, които предприе по своя инициатива," заяви пред севернокорейската новинарска агенция И Те-сон. " И допълни, че това, което остава да се направи сега, е изборът на САЩ и изцяло от него зависи какъв коледен подарък ще си избере да получи САЩ."

 

 

На 4 юли миналата година Северна Корея изпробва първата си междуконтинентална балистична ракета, а лидерът Ким Чен Ун я определи като „подарък“ за американците в деня на независимостта им.

 

 

 

Източник: The Washington Post