<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Алфа, Делта, Г...

Северна Корея призна за “тежък инцидент”, свързан с борбата с Covid-19

01 Юли 2021
0 609

Според информация, идваща от севернокорейските държавни медии, Ким Чен-ун е порицал висши служители в държавата, заради пропуски, които са предизвикали „тежък инцидент“, свързан с борбата с Covid-19, предава bTV.

В доклад на севернокорейския лидер, публикуван от държавната информационна служба, Чен-ун е обвинил висши служители в небрежност. Според него те са „предизвикали тежък инцидент, който е довел до голям риск за хората и сигурността на нацията“.

Северна Корея все още не е потвърдила нито един случай на Covid-19, но чака ваксини

В резултат на това няколко членове на партията са били отзовани – включително един от влиятелния постоянен комитет, който се състои от петима членове, сред които и самият Ким Чен-ун, но техните имена не са посочени.

Докладът е рядка индикация за сериозността на ситуацията, свързана с Covid-19 в Северна Корея, която преди това настояваше, че няма случаи на заразени – твърдение, което буди съмнение у здравните експерти по света.

Северна Корея въвежда строг хранителен режим за населението заради недостига на стоки

В момента страната е затворила границите си, за да предотврати проникването на вируса, но в съчетание с международните санкции, това води до остър недостиг на храна и влошаване на икономиката на държавата.

Ким Чен-ун призна, че ситуацията с храните в страната е „напрегната“ и предупреди гражданите си да се подготвят за „най-лошото“, правейки сравнение със смъртоносния глад през 90-те години на миналия век.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции