Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Сексът е само за женени хетеросексуални двойки, обяви църквата в Англия
Сексът е само за женени хетеросексуални двойки, обяви църквата в Англия
По света
01-23-20
добавено
1680
прегледа

Сексът е само за женени хетеросексуални двойки. Християните гейове или двойките, които съжителстват без граждански брак, трябва да се въздържат от сексуални контакти, заяви църквата в Англия. 

 

ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА ПЕДОФИЛИЯ В КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ШОКИРА ПОЛША (ВИДЕО)

 

 

Епископите издадоха пастирски документ, който гласи: „За християните бракът, пожизненият съюз между мъж и жена, сключен с даването на обет, остава единственото допустимо условие за сексуална активност. Сексуалните отношения извън хетеросексуалния брак се считат за недостойни според Божията воля за човешките същества“, смятат още от религиозната институция, цитирана от The Guardian.

 

 

ПАСТОР ОБЪРКА БЕНЗИН СЪС СВЕТЕНА ВОДА И ВЗРИВИ ЦЪРКВА (ВИДЕО)

 


В Англия законът за гражданското партньорство от 2005 година позволява на еднополови двойки да придобият правен статут във връзка с имущество, наследство и данъчни права. През 2013 година бе узаконен и еднополовият брак.

 

 

 

 

Епископите не възприемат и съвместнотo съжителство. Според тях за разлика от традиционните брачни обети, този вид партньорства „оставят изцяло отворен въпроса за ангажимента, който двамата души поемат един към друг."

 

 

 

 

Макар да отстояват позицията си, че бракът е съюз за цял живот между мъж и жена, епископите казват, че църквата неведнъж е казвала, че се стреми да „служи и на онези християни, които съвестно решават да подредят живота си по различен начин“.

 

 

Източник: The Guardian