<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91785" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изчезнало сл...

Семейство Найденови: Нямаме отношения със засегнатите по закона “Магнитски” лица

16 Юни 2021
0 673

Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с официално становище, че нямат отношение към лицата, попадащи под санкциите на закона “Магнитски”, предаде bTV.

Хазартните бизнесмени уточняват в позицията си, че списъкът има ретроспективен характер, обхващащ период от 5 години назад и вероятно по тази причина техните имена са включени.

Излезе разширеният списък с фирми под контрола на Пеевски, Божков и другите санкционирани по закона “Магнитски”

„От март 2020 г. не сме съдружници, акционери, управители и членове на управителни органи. Нещо повече, ние инициирахме много преди мерките по закона „Магнитски“ действия за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни деяния с риск за нашата сигурност и бизнес“, посочват в писмото си.

Какво представлява законът “Магнитски” и как действа (видео)

Семейство Найденови отбелязват, че попадането им в списъка е „несправедливо“, като в него липсват редица имена, които според тях са действащи съдружници на санкционираните лица към момента или в период много по-близък до настоящето. Затова те са предприели действия в тяхна защита и са входирали документи до Министерство на финансите, Национална агенция за приходите, Държавна агенция „Национална сигурност“, до Министерски съвет. Според тях включването им в този списък е тревожен сигнал за върховенството на закона в страната.

„Дава много опасна обратна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия“, пише още в писмото им.

И завършват: „Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация – това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България“.

Цветомир Найденов: Ако охранителят се разприказва, Божков ще го натоварят на военен самолет и ще го доставят веднага

Найденови и укриващият се в Дубай Васил Божков, който попада под санкциите на „Магнитски“, бяха партньори в няколко дружества, включително в „Еврофутбол“, а Цветомир Найденов е свидетел по част от обвиненията към Божков.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции