<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95841" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Златен медал...

Семейство напусна Русия заради смъртни заплахи, след като се разкриха като гей в реклама

04 Август 2021
0 2207

Руско семейство се премести да живее в Испания заради натиск след като са участвали в реклама на верига за хранителни стоки, пише Свободна Европа.

В рекламата членовете на семейството са представени като Юма, нейните пораснали дъщери Мила и Алина, както и приятелката на Алина Ксюша.

Реклама с еднополова двойка предизвика скандал в Русия

Майката Юма казва, че четирите са започнали да получават смъртни заплахи по телефона и в социалните мрежи, след като рекламата е била публикувана.

На 4 юли веригата “ВкусВил” премахна рекламата от своя сайт и от профила си в Инстаграм и се извини за “грешката, която демонстрира липсата на професионализъм на някои служители”.

Семейство напусна Русия заради смъртни заплахи, след като се разкриха като гей в реклама

Юма, която отказа на съобщи фамилното си име, каза пред Радио Свободна Европа във вторник, че семейството в момента е в Барселона, където се чувстват на сигурно място.

“Тук няма нужда да крием щастието си като семейство. Все още не сме решили окончателно дали ще останем в Испания и за колко време. Но не планираме да се върнем в Русия в близко бъдеще”, каза тя.

“ВкусВил” публикува няколко реклами в поредицата “Рецепти за семейно щастие. В един от клиповете участват Юма и нейното семейство. Тя е описана като психолог и ЛГБТ активист с две дъщери, а едната от тях планира да се ожени за приятелката си.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции