<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41937" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Свещеник, кой...

Семейство откри кошер с над 70 000 пчели на тавана на къщата си

31 Октомври 2019
1 8611

Семейство от Бризбейн откри огромен 2-метров кошер с над 70 000 пчели зад гредите на тавана в къщата си. Огромната пчелна пита се намирала дълбоко в гредите на покрива.

 

ИСПАНЦИ ДВЕ ГОДИНИ СПЯТ С 80 000 ПЧЕЛИ В СПАЛНЯТА СИ (СНИМКИ)

 

На място по спещност бил извикан местния пчелар Пол Ууд. „Изтощен съм, отне ми повече от пет часа работа. Беше много трудно да извадя кошера, защото гредите бяха много близо една до друга, а кухината беше много дълбока. Вътре в пчелната пита имаше около 10-15 килограма мед", разказа  Ууд пред Daily Mail.

 

 

""

 

 

Според него пчелите са направили кошера пред около две години. Собствениците на жилището не са и предполагали какво се крие на тавана им, тъй като пчелите са влизали през малка пролука отстрани на къщата.

 

 

""

 

 

Пчеларят Ууд каза, че процесът по премахване на пчелите се извършва много внимателно, за да се запази пчелната пита. „Използвах термокамера, за да намеря точното местоположение на кошера. Първият приоритет е да гарантирам безопасността на кралицата. Срязах внимателно тавана, за да имам достъп до кошера", каза още Ууд.

 

 

""

 

 

Преди време отново в Бризбейн семейство откри кошер с над 60 000 пчели между гредите на тавана си. Кадри от огромната "жужаща изненада" можете да видите във видеото горе. 

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции