Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
СЕМ отстрани Къци Вапцаров от конкурса за шеф на БНТ (видео)
СЕМ отстрани Къци Вапцаров от конкурса за шеф на БНТ (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
06-11-19
добавено
11365
прегледа

Съветът за електронни медии не допусна Къци Вапцаров до конкурса за нов генерален директор на БНТ, съобщи Dir.bg.

 

 

Решението известният водещ на телевизионни предавания от близкото минало Къци Вапцаров да не бъде допуснат в надпреварата бе аргументирано от Бетина Жотева.

 

"Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите - именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това. Комисията констатира несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от ЗРТ, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества", каза тя, цитирана от БНР.

 

Има и други интересни лица в конкурса. Общо седем са останалите кандидати, като например Емил Кошлуков, който в момента изпълнява временно длъжността след напускането на Константин Каменаров. Другите имена са Сашо Диков, Сашо Йовков, Стоил Рошкев, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев.

 

СЕМ ще избере генерален директор на БНТ на 5 юли.

 

 

Източник: Dir.bg