<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Подозират км...

Как да получите сертификат, че сте ваксиниран?

24 Февруари 2021
0 3567

Сертификат за имунизация срещу Covid-19 могат да получат хората след приложена втора доза от ваксината, напомня Министерство на здравеопазването.

Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да влезе в пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg , от меню “АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО”, подменю “МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ”. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел “ИМУНИЗАЦИИ”.

През март всеки българин ще може да избира с каква ваксина да бъде имунизиран, според шефа на РЗИ-София (видео)

При следването на тези стъпки обаче в момента не всеки потребител успява да влезе до етапа, в който системата изисква прилагането на сертификат. От здравното министерство увериха, че тази функционалност работи.

Скрийншот от фейсбук страницата на Министерството на здравеопазването.

Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

По над 35 хиляди души на ден се заричат да ваксинират от Щаба (Коментарът на “Господарите”)

Министерството обръща внимание, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати злоупотреби.

Уверява, че българският сертификат за поставена ваксина срещу Covid-19 отговаря на изискванията на държавите – членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

Източник: Министерство на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции