Следва: 394-тонен „Еър...

Сестрата на Грета Тунберг Беата започва собствена музикална кариера (видео и снимки)

20 Февруари 2020
19 1087

Медийният възход на Грета Тунберг беше гигантски. Сега се смята за икона на глобалното климатично движение. Сега по-малката ѝ сестра Беата започва собствена кариера – като певица, пише Дойче веле.

 

 

 

 

Новини за активистката за климата Грета Тунберг се появяват редовно в международните медии. Но рядко сестра ѝ Беата, която е с три години по-малка, попада във фокуса на вниманието. Досега тя винаги е била “сестра на”, но това е напът да се промени.

 

 

Беата възнамерява да започне собствена кариера на певица: през есента ще се въплъти в ролята на младата Едит Пиаф в мюзикъл в Стокхолм и ще застане на сцената до майка си. Майката Малена Ерман е известна оперна певица и представляваше Швеция през 2009 г. на Евровизия (ESC). 

 

 

Сестрата: Беата Ерман

 

Въпреки разликата във възрастта, Беата и сестра ѝ Грета Тунберг, която носи фамилното име на баща си, имат много общи неща: не само любовта към кучетата и семейната ангажираност с проблемите на околната среда, но и проблемно детство, белязано от психично заболяване. 

 

 

Беата (вляво) и Грета на демонстрация „Петъците за бъдещето“ в Стокхолм през март 2019 г.

 

 

Цялото семейство е отдадено на опазването на климата от дълго време. Всички членове на семейството са описани лично в биографичната документална книга “Сцени от сърце. Нашият живот за климата”. Майката Малена също направи публично достояние медицинските истории на двете дъщери: “В крайна сметка Беата е диагностицирана с ADHD (нарушение на хиперактивността с дефицит на вниманието), с черти на Аспергер, ОКР и разстройство с опозиционно предизвикателство.”

 

Собствена кариера като певец

 

Беата трябва да живее с тази диагноза – и една от малкото възможности да ѝ се противопостави е като се отдаде на планираната си кариера на певица. На 19 септември 2020 г. мюзикълът „Завинаги Пиаф“ ще има премиера в Стокхолм. В ролята на младата Едит Пиаф на сцената ще излезе Беата Ерман. 

 

 

В ролята на успешната, по-възрастна певица Пиаф ще се превъплъти майката Малена, която очевидно иска да започне нова сценична кариера. Френските шансони на Едит Пиаф съпътстваха цялото ѝ детство, казва гордо Беата. “Сбъдната мечта е, че мога да изпълнявам тази безсмъртна музика.”

 

 

Малена Ерман на конкурса за песен на Евровизия 2009

 

 

ЧУЙТЕ МАЙКАТА НА ГРЕТА ТУНБЕРГ – ИЗВЕСТНАТА ОПЕРНА ПЕВИЦА МАЛЕНА ЕРМАН (ВИДЕО)

 

 

Майката: Малена Ерман

 

Досега Малена има международна кариера като оперна певица. Още като дете тя пеела в хор и участвала на концерти. Образованието си по пеене е получила в Кралската музикална академия в Стокхолм. По-късно нейните ангажименти я отвели до сцените на Берлин, Париж, Виена, Амстердам и Барселона.

 

 

Сванте Тунберг, актьор и продуцент

 

 

Бащата: Сванте Тунберг

 

Сванте Тунберг е баща на Грета и Беата. Актьорът е бил част от Кралския драматичен театър в Стокхолм от 1991 г. По-късно става известен с ролята си в популярен шведски сериал. През 2002 г. той играе главната роля във филма „Joseph – musikens förförare“ за немско-шведския композитор Джоузеф Мартин Краус.

 

 

Сега работи главно като сценарист и продуцент на филми. От 2004 г. той ръководи концертните турнета на съпругата си Малена и продукциите на CD. Мениджър на дъщеря си Грета, той следи отблизо ангажиментите ѝ по каузата за околната среда. В интервю за BBC през декември 2019 г. той разкри, че е щастлив от ангажираността ѝ за опазване на околната среда и се надява дъщеря му да почерпи допълнителни сили и вдъхновение от каузата си. Сванте Тунберг придружи Грета в нейното плаване през Атлантическия океан.

 

 

Наградена за “Личност на годината” 2019г

 

 

НЕОБИКНОВЕНАТА ИСТОРИЯ НА СЕМЕЙСТВО ТУНБЕРГ

 

 

Спасяване за собственото му дете

 

“Направих всичко, защото знаех, че е правилно. Но не го направих, за да спася климата – направих го, за да спася детето си”, каза Сванте Тунберг в интервюто за BBC. Първоначално той и съпругата му не смятали, че е добра идея, защото по този начин дъщеря им “ще се изложи на силна омраза в социалните медии”. Но после открил, че това изпълва живота ѝ със смисъл.

 

 

Семейното съзвездие: Беата до майката Малена вляво и Грета отдясно с бащата Сванте

 

 

17-годишната Грета вече не е тихо и срамежливо дете, а независимо момиче, което не повтаря заучени фрази от родителите си, нито е оръжие в ръцете на амбициозни учени, изследващи околната среда. “Това, което чувате да говори Грета, е израз на нея самата”, убеден е баща ѝ. 

 

 

 

 

 

Междувременно сестра ѝ Беата е заета с подготовката на своя дебют на сцена. Наскоро тя публикува песента “Bera du Vill” (Само ако искаш), която имаше умерен успех в Spotify, но се предполага, че това е само началото на бъдещата кариера на младата певица. 

 

 

 

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции