<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96308" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нападенията ...

Сестрата на Ким Чен Ун отправи заплаха към САЩ и Южна Корея

10 Август 2021
0 739

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун заяви, че Южна Корея проявява коварство. Причината са съвместните военни учения между Сеул и Вашингтон. Тя предупреди двете съюзнически държави, че ги грозят големи опасности в сферата на сигурността, предаде КлубZ, цитирайки световните агенции.

Ким Йо Чен, една от най-близките съветнички на брат си, нарече военните учения “опасни”.

Сестрата на Ким Чен Ун отправи заплаха към САЩ и Южна Корея

“Възползвам се от тази възможност, за да изразя своето искрено съжаление заради коварното поведение на южнокорейските власти”, каза тя в съобщение, разпространено от севернокорейската агенция КЦТА.

Армиите на Южна Корея и САЩ започнаха днес подготвителни тренировки преди официалното начало на ученията в началото на идната седмица.

Маневрите са “нежелано, самоунищожително действие”, което заплашва народа на Северна Корея и увеличава напрежението на Корейския полуостров.

Сестрата на Ким Чен Ун отправи заплаха към САЩ и Южна Корея

“Съединените щати и Южна Корея ще бъдат изправени пред по-сериозна заплаха за сигурността, като игнорират нашите многократни предупреждения да не провеждат опасните военни учения”, каза тя, цитирана от Ройтерс.

ООН: Северна Корея продължава да провежда ядрени опити

Северна и Южна Корея възстановиха миналия месец трансграничните си комуникационни връзки, които бяха прекъснати ит повече от година. Те увериха, че ръководителите им са се разбрали да работят за подобряване на отношенията.

Малката сестра на Ким Чен Ун – бъдещият държавен глава?

САЩ имат 28 500 военни в Южна Корея, които бранят страната от разполагащата с ядрено оръжие северна съседка. Те вече намалиха мащабите на съвместните си военни учения, за да улеснят диалога по ядрения въпрос с Пхенян.

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции