<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78368" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай вече им...

СЗО предупреди да не се ползва „Ремдесивир“ при хоспитализирани с Covid-19

20 Ноември 2020
0 2136

Световната здравна организация (СЗО) препоръча да не се прилага лечение с „Ремдесивир“ на хоспитализирани болни от Covid-19, съобщи Франс прес, цитирани от Свободна Европа. Причината е, че този противовирусен медикамент не предпазва от смърт, нито от тежко протичане на болестта.

Ген. Мутафчийски: Полученият днес ремдесивир ни дава спокойствие за тежко болните в близките дни (видео)

„Антивирусният медикамент „Ремдесивир“ не се препоръчва за пациенти, приети в болница с Covid-19, колкото и тежко да протича болестта, защото няма доказателства, че подобрява шансовете за оцеляване, нито че позволява да се избегне поставянето на апарат за изкуствено дишане“, се казва в комюнике на СЗО.

Снимка: Reuters

Съобщението на СЗО идва на фона на заключението на екип от експерти, които публикуваха своите заключения в медицинското списание BMG. Според данните до момента има вероятност от сериозни странични ефекти от медикамента.

Ремдесивир е активната съставка в лекарството Veklury, което се произвежда от американския фармацевтичен гигант Gilead Sciences. Беше развит за лечение на пациенти с Ебола по време на вирусната епидемия в Африка, започнала през 2013 г. На 3 юли той стана първият медикамент срещу коронавирус, разрешен на европейския пазар.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции