<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41182" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спасиха лос, ...

Сидеров се жали на ЦИК след изцепката в "Референдум", иска да задължи БНТ да го пусне в ефир

04 Октомври 2019
2 1378

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоява ЦИК да задължат БНТ да го допусне за участие в предаването "Панорама", което ще се проведе тази вечер. Той стана персона нон грата в обществената телевизия, след като се държа недопустимо в ефира на БНТ по-рано тази седмица. Скандалното му поведение можете да си припомните във видеото горе. 

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТНОВО С ПРЕДИЗБОРНА ИЗЦЕПКА: ВДИГНА СКАНДАЛ В ЕФИРА НА БНТ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

"Правя запитване до ръководството на ЦИК с молба да задължи БНТ да спази законовите си договорености и да ме допусне за участие в предаването "Панорама", каза Сидеров на пресконференция, цитиран от Mediapool.

 

Той е писал и на СЕМ с настояване да бъде извършена проверка на БНТ и да наложи санкция. Настоява още обществената телевизия да му предостави записа на предаването, за да може да го използва в съда. Според него не е имало равнопоставеност в предаването "Референдум". Твърди, че не е говорил 7 минути, колкото е трябвало по регламент.

 

КАНДИДАТ-КМЕТ ВОЛЕН СИДЕРОВ (ВИДЕО)

 

Заради арогантното поведение на Сидеров, който узурпира националния ефир във вторник вечерта, държавната телевизия поиска от ЦИК и медийния регулатор (СЕМ) изключването на "Атака" от споразумението за предизборни участия в БНТ. Генералният директор на телевизията Емил Кошлуков обяви, че атакистът повече няма да бъде допускан в телевизията.Това обаче поставя БНТ в "Параграф 22", тъй като би нарушила закона, ако спре участията на партията и така ще даде основание на Сидеров да я съди заради това, че не го допуска в ефир, въпреки скандалното му поведение.

 

Междувременно се разбра, че ЦИК ще глоби лидера на "Атака" за изстъпленията в ефира на БНТ. “Основанието за глобата на Волен Сидеров, което намери ЦИК въз основа на аудиовизуалния материал, е, че има нарушаване на добрите нрави и накърняване на достойнството, честа и името на кандидати”, заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев.

 

 

Волен Сидеров обяви, че довечера ще има протест пред сградата на БНТ на столичната ул. "Сан Стефано".

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции