Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Силвестър Силвестров
Водещи
Силвестър Силвестров

Силвестър Силвестров е роден на 10 май 1972г в Перник. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Снежина Танковска през 1997г. Освен като актьор, Силви се изявява като сценарист и текстописец. Автор е и на много телевизионни реклами и песни.

Кариерата му на актьор започва още в първи курс с представлението „Отело — Мяра за Мяра“ в Малък градски театър „Зад канала“. Работил е с режисьори, като Гриша Островски и Владо Петков и Лилия Абаджиева. Познат е от сцените на Народен театър „Иван Вазов“, театър „Сълза и смях“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Малък градски театър „Зад канала“.

С телевизия започва да се занимава през 1997-ма година, когато в годините е част от екипа на различни предавания като "1002 Нощи" по БНТ, „Нешоуто на Нед” по GTV и „Нищо лично” по BTV. През 2003-та година Силвестър Силвестров заедно с Владислав Петров и Александър Сано създават проекта „Братя Мангасарян“. Там той успешно влиза в ролята на сърцат ром на име Зюмбюл, а песните им "Бай Мангау" и "Теро Реро" стават емблематични за триото.

Силвестър става особено популярен с участието си в шоуто „Пълна лудница”, в което участва в редица скечове и създава култови образи като „Овчица Кирилова”, „Николай Гевреков” и Силвесонур в пародията на турски сериал „Сакъз”.

Нестандартното си име наследява от дядо си по бащина линия, Силвестър, който е от семейство католици от български произход. В личен план актьорът е щастливо женен за популярната актриса и телевизионна водеща Мария Силвестър, с която имат един син, Давид.