<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гафове и изце...

Силно земетресение от 6,1 разтърси Гърция

27 Ноември 2019
0 3810

Силно земетресение разтърси гръцкия остров Крит. Земният трус е с магнитуд 6.1 по Рихтер и е регистриран в 9.23 часа тази сутрин, съобщава Европейският сеизмологичен център.

 

 

""

 

 

Епицентърът му е на 48 километра от град Платанос. Усетен е силно в столицата Атина. Към този момент не се съобщава за жертви и нанесени материални щети.

 

 

Пожарната в Ираклион е в готовност за оказване на помощ в случай на нужда от такава. 

 

 

""

 

 

Това лято друго силно земетресение удари гръцкия остров. Трусът беше магнитуд 5.3 по Рихтер, който беше усетен на територията на целия остров, както и в континенталната част на Гърция. Кадри от земетресението, което уплаши туристите през юли си припомнете във видеото горе. 

 

 

СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 5,4 УДАРИ ДНЕС И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

 

 

Силно земетресение  от 5,4 по скалата на Рихтер разтърси вчера Босна и Херцеговина. В ранните часове на вторник, около 4 часа местно време, мощно земетресение от 6.4 по скалата на Рихтер удари адриатическото крайбрежие на Албания.

 

 

СИЛЕН ТРУС С МАГНИТУД 6,4 УДАРИ АЛБАНИЯ, УСЕТИ СЕ И У НАС (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

По последни данни жертвите на труса са 22-ма души, а стотици са ранени. Епицентърът на земетресението бил в морето, близо до пристанищния град Дуръс, на дълбочина 20 км. Нанесени са сериозни материални щети. 

 

 

 

Източник: Европейският сеизмологичен център

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции