<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96052" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите г...

Си Ен Ен уволни служители, дошли на работа неваксинирани

06 Август 2021
0 513

Трима служители на Си Ен Ен са уволнени от американската телевизионна мрежа, защото отишли на работа, без да бъдат ваксинирани срещу Covid, пише The Guardian.

Президентът на Си Ен Ен Джеф Зукър обявил във вътрешен имейл, че през изминалата седмица компанията е научила, че трима служители са отишли на работа неваксинирани и договорите им били прекратени.

Си Ен Ен уволни служители, дошли на работа неваксинирани

“Нека да съм ясен – в това отношение имаме политика на нулева толерантност”, посочил той.

В имейла, чието съдържание станало достъпно на няколко американски медии, не се посочват имената и позициите на уволнените, както и местоположението на офисите, в които работят.

Си Ен Ен изисква от служителите да бъдат ваксинирани, но не настоява да представят доказателства за това. Зукър обаче посочил, че тази политика, разчитаща на честността, може да се промени.

В Си Ен Ен ваксинацията е задължителна за всички, работещи на терен, с други служители или в офисите, написал президентът на Си Ен Ен. Той посочил, че планираното за 7 септември завръщане на служителите в офисите се отлага за неопределена все още дата през октомври.

Защо и ваксинирани се разболяват от COVID-19?

В момента около една трета от работещите за Си Ен Ен в САЩ доброволно работят в офисите.

През май правителството на САЩ обяви, че е законно работодатели да изискват от служители, които физически влизат в работни помещения, да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Google и Facebook ще допускат само ваксинирани срещу Covid-19 служители в офисите си

Технологични гиганти, сред които “Фейсбук”, “Гугъл” и “Майкрософт”, обявиха, че ще изискват от служителите си да бъдат ваксинирани, преди да се върнат на работните си места в САЩ.

Източник: The Guardian, превод: БНР

Заглавна снимка: AP

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции