Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Скандални снимки- поп се появи с очила с марихуана и прегърнал ром
Скандални снимки- поп се появи с очила с марихуана и прегърнал ром
Нередности
09.03.17
добавено
12678
прегледа

Заради скандални снимки, ловчанският митрополит Гавриил, е забранил на прясно ръкоположен свещеник да извършва богослужения. Става въпрос за Радослав Калапиш от София, който бил ръкоположен за дякон на 5 март в катедралния храм "Света Троица".

 

 

Ден по-късно обаче в медиите излизат снимки на дякона, които - по думите на Ловчанския митрополит - не се съвместяват със сана, в който той е ръкоположен, пише offnews.bg. На фотосите дякон Филип носи слънчеви очила, декорирани с листа на марихуана, държи демонстративно бутилки алкохол, показва татуировките си и пр. На много от снимките той е придружаван от един и същ млад мъж.

 

 

Митрополитът посочва, че Калапиш имал изрядни документи и препоръки от уважаван свещеник. Към момента на ръкополагането митрополит Гавриил не е бил наясно с тези факти от личния живот на младия дякон. Затова митрополитът налага за свещенослужение на дякон Филип "до пълното изясняване на фактите, свързани с поведението му, както в личен, така и в социален план, до момента на ръкоположението".

 

"Считаме за важно да опровергаем една от клеветите, които по повод ръкоположението на Радослав Данков Калапиш, бяха разпространени в медийното пространство. Посочено е, че Ловчански митрополит Гавриил "за 15 години като митрополит е низвергнал и прогонил около 15 авторитетни свещеници", посочват още от митрополията. От там съобщават, че за 16-годишното служение на митрополит Гавриил са наказани с низвержение за много сериозни църковни провинения 8 свещенослужители.