<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87009" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избори, инфлу...

Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“ заради евентуална подкрепа от БСП и ДПС (видео)

08 Април 2021
0 9077

Задочен сблъсък вътре в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ се разигра днес, след като едно от лицата ѝ – адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио, заяви, че на обединението са му нужни гласовете на БСП, „за да убием ламята“. Мая Манолова от „Изправи се.бг“ и Татяна Дончева от „Движение 21“ свикаха нарочен брифинг, в който се разграничиха от коментарите му, предаде bTV.

„Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята, а без тях не можем да го направим (…) Какво правим, ако ДПС решат да ни подкрепят? Ще кажем: „Не, не, вашите гласове няма да ги вземем“? Как няма да им вземем гласовете?“, заяви Хаджигенов пред БНТ сутринта, като допълни, че най-бързият начин ГЕРБ да бъдат “ликвидирани” е именно партията на Бойко Борисов да дойде подкрепа за ИСМВ.

Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“ заради евентуална подкрепа от БСП и ДПС (видео)

„Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на “Изправи се! Мутри вън”, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС“, отговори му днес следобед Мая Манолова.

„Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме“, подчерта тя и допълни, че „нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група“.

Дончева обясни думите на Хаджигенов с политическа неопитност: „Смятам, че ако си дадем не сто дни, но няколко дни за всички нови в политиката хора, които не са пробвали какъв ефект произвеждат думите им, ще намерим едно по-златно сечение и едно по-умерено възприемане на изявления, които може би биха могли да бъдат по-обрани, по-разумни“.

Източник: bTV

Видео: Фейсбук – Мая Манолова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции