Следва: Борисов разп...

Скандал в Македония: Участникът им в “Евровизия” показал българския трикольор в клипа си (видео)

12 Март 2021
0 10950

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия някои медии в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия, посочва изданието makpress.mk.

В един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Македонски активисти подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио “Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Даут паша хамам. Снимка: Община Чаир

Пред друго македонско издание (“Фокус”) струмичанинът Гарванлиев обясни, че коментираният символ е част от интериора на архитектурния паметник Даут паша хамам, в който са се помещавали част от снимките на клипа на певеца. Той обърна внимание на факта, че трицветните ленти в клипа са вертикални, а не хоризонтални, както е в българския национален флаг.

“Хората обожават да правят скандали, без да е нужно, и искат да правят драми. Това са прекрасни неща в Даут паша хамам в Скопие и съм много горд, че ми беше позволено да снимам там”, обясни Гарванлиев и подчерта, че клипът му е “вдъхновен от Иисус” и “няма никаква връзка с България”.

Авторите на „Корона, чао“ публикуваха нова песен и послание към Бойко Борисов (видео)

Освен в сградата на Даут паша ханам, клипът е заснет и в студио “Феймс”, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града.

На сайта на община Чаир може да се види, че съвпадащите с българското знаме три цвята са част от интериора на подслонилия Националната галерия на Северна Македония бивш хамам.

Източник: makpress.mk, Фокус

Видео: YouTube/Eurovision Song Contest

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции