<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75834" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кобрата отно...

Скандал с евродепутата Клеър Дейли в Поморие (видео и снимки)

16 Октомври 2020
0 7251

Ден 100 на протеста срещу правителството и главния прокурор. Организаторите на „Велико народно въстание 5“ очакват тази вечер събитието да е масово.

Онлайн ще се включи и евродепутатът Клеър Дейли. Визитата ѝ у нас започна със скандал в Поморие, предаде bTV.

Евродепутати към Брюксел: Фондовете подпомагат корумпираната власт в България

Дейли пристигна сутринта в черноморския град за среща с ирландски собственици на апартаменти и управата на хотелски комплекс.

“Аз съм представител на избирателен район от Дъблин, откъдето са собствениците, които имат проблеми с комплекса. Беше ми казано, че ще е частна среща, за да разрешим тези проблеми”, заяви евродепутатът.

Видимо раздразнена от присъствието на журналисти, евродепутатът напусна срещата, преди да е започнала и заяви: “Ще се върна обратно, когато медиите си тръгнат”.

Евродепутатът Клеър Дейли отправи апел към протестиращите в България (видео)

“Смятаме, че таксите са прекалено високи – 15 евро на квадратен метър. Дори по време на пандемията нямаме ток и вода да си измием ръцете”, казва Джери Мълви, един от ирландските собственици на апартаменти.

“Искат индивидуални партиди. Поради факта, че комплексът е строен със строително разрешение преди 2004 г., е строен с централна инфраструктура и не може да бъде отделено толкова лесно технически”, заяви Николай Павлов, управител на хотелския комплекс.

“Не съм към никоя партия, но без Клеър Дейли щяхме да бъдем изгубени. Тя повдигна въпроса с корупцията, която се случва тук”, казва Катрин Райли, собственик на апартамент.

В резолюцията за България, която прие Европейският парламент, по инициатива на Дейли случаят с Поморие беше включен като пример за неспазването на върховенството на закона. Кметът на Поморие Иван Алексиев я обвини в конфликт на интереси.

“Госпожа Дейли да отговори има ли личен интерес тя в този комплекс. Вие искате с политически цели да решите един частен спор, което е недопустимо за политик от висша класа като вас! Това е недопустимо! Ще се извините ли на Поморие и на България за това, че вкарахте този грозен текст в резолюцията, ще се извините ли?”, обърна се към евродепутата Алексиев.

“Нямам никакъв частен интерес за нищо в България. Аз съм тук, за да разреша тези проблеми, които са продължавали с години наред”, отговори Дейли.

Срещата остана затворена за медиите.

Източник и видео: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Yovan Travica

    16 Октомври 2020

    аре са и ирландците имат интерес в българия накрая марсиянците ще са н виновни

Реакции