Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Скоростно събориха къщата, причинила свлачище върху новия варненски булевард
Скоростно събориха къщата, причинила свлачище върху новия варненски булевард
gospodari.com
05-23-19
добавено
3443
прегледа

Събориха незаконната къща, която предизвика свлачището във Варна. Багер срина незаконната ромска постройка, вдигната своеволно в квартал "Максуда". По-рано бе обявено, че именно тя е вероятната причина за свлачището, което изсипа земна маса по пътното платно на новия бул. Васил Левски по-рано днес.

 

Кметът на Варна намери виновника за новото свлачище - незаконна къща

 

Възрастно семейство и млади гурбетчии в Германия са собствениците на сградата на ул. “Сава” 53. Живущите в къщата са отказали да бъдат настанени в общинско жилище. Това каза за “Нова Варна” кметът на район Одесос Георги Недев. По думите му къщата била почти безлюдна, тъй като синът и снахата били на гурбет в Германия, а възрастното семейство почти не обитавало сградата. Според Недев вчера с частна жалба е атакувано решението на ВАС, което отменя общинската наредба за събаряне. Живущите в къщата били предупредени и почти са изнесли покъщнината си, обясни още кмета на “Одесос”. Същото важало за обитателите на останалите 20 незаконни къщи по ската, планирани да бъдат сринати от багерите.

 

Източник: Dir.bg