<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96054" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН и БСП са с...

Слави поиска грамота от НАП с нов пост: ИТН сме едни от най-големите данъкоплатци в държавата

06 Август 2021
0 1623

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов публикува нов пост във “Фейсбук”, посветен на субсидиите на партиите. В него той отново се опря на инициирания от него референдум през 2016 година за намаляване на субсидията на 1 лев.

“Има такъв народ” изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът”, написа той в отговор на коментари по повод решението на партията да дари средства от партийната си субсидия в подкрепа на пострадалите от пожарите – нещо, което направиха и от ГЕРБ.

Слави Трифонов дарява партийната субсидия за семействата на загиналите и на пожарната

Трифонов настоя, че не може да се прави паралел между дарението на ИТН и това на ГЕРБ

“ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от участието си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. (…) Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевременно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони“, написа още лидерът Трифонов.

Той атакува и другите партии за това, че са си мълчали „за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от “мазнинката”. Те си „трайкали“ и когато получавали по 13,23 лв. на глас вместо законните 11, като Трифонов хвърля вина и на медиите, които също мълчали.

„Благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева. С онзи близо 1 милион, който “Има такъв народ” върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии” е 15 милиона лева. Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от найголемите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева“, подчерта Трифонов.

“Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева”, каза в заключение той и прикани “хейтът да започне отначало”.

Източник: Facebook/Слави Т. Трифонов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции