<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98157" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН на срещат...

Слави Трифонов защити във фейсбук-пост обвинения в плагиатство Петър Илиев и отправи заплаха за съд

01 Септември 2021
0 1806

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов пусна пореден пост във Facebook този път по повод книгата на обвиненият в плагиатство номиниран за вътрешен министър Петър Илиев.

“Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи”, пише в поста си Трифонов.

Петър Илиев
Петър Илиев

Казусът с книгата на Петър Илиев се разрази малко след номинацията му за министър. Той беше обвинен, че е плагиатствал част от информацията в книгата, което предизвика проверка в Софийския университет.

След обвиненията в плагиатство книгата на Петър Илиев излиза с 80 страници по-малко

През последните дни в общественото пространство се появи информация, че спорното издание е редактирано със задна дата и от него липсват страници.

Трифонов видя в разследването опит да бъде притискан самият той като лично отговорен за номинацията на Илиев за МВР министър.

“Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен”, пише той и допълва:

“Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред”, пише в заключение лидерът на ИТН.

Източник: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции