<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови парламе...

Слави Трифонов излезе с коментар на изявленията на ГЕРБ от вчера

04 Май 2021
0 7649

Вчера вечерта лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов коментира на личния си профил във фейсбук двете пресконференции, които дадоха от ГЕРБ в рамките на изминалия ден.

Според Трифонов “ГЕРБ ги боли”, защото овладяната от тях ЦИК вече няма да  я има, а българите по света ще могат да гласуват свободно.

Ето и пълният текст на изявлението му в социалната мрежа:

“Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии.

Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции.

А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК.

Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона – видно за всички, но не и за тяхната ЦИК.

Разбирам желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро. Само че не е така – всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има.

Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва.

И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ – ЦИК ще е друга. Друга ще е – да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: Никой не може да спре гората да се разлиства.”

Източник: Facebook/Слави Трифонов

Снимка: Стопкадър 7/8 ТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Bojinov

    05 Май 2021

    Този с перо го галите що така- къде ви изчезна критицизима ви. Или до не е било критикарство - явно съм се объркал€

Реакции