<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88838" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мика Зайкова ...

Слави Трифонов обвини Бойко Борисов, че лъже за цената на изборите

10 Май 2021
0 3059

„В събота по фейсбук канала “Севда ТВ” бившият министър-председател Бойко Борисов каза, че последните избори са стрували на държавата 150 милиона лева. А новите избори през юли щели да струват още 100 милиона лева. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: “Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право.” Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа”.

Това написа в личния си профил във Facebook лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов.

„В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко – устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите. Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев”, пише още той.

Според Трифонов вотът на 4 април е струвал 101 649 500 лв., докато Борисов твърдял, че общата стойност била 150 млн. лв.

Източник: Фейсбук – Слави Трифонов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции