<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84077" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божков предл...

Слави отказа предложението на Божков за коалиция помежду им за изборите

18 Февруари 2021
0 15121

Лидерът на ПП “Има такъв народ” Слави Трифонов отказа да се коалира с партията на Васил Божков “Българско лято” в отговор на неговата покана, отправена през Facebook.

“Още на 30 ноември аз заявих, че партия “Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал”, написа на свой ред Трифонов на своята стена във Facebook.

Божков предложи на Слави Трифонов съвместно явяване на изборите

В публикацията си по-рано днес укриващият се в Дубай хазартен бос изтъкна точките, в които политиките на двете формации съвпадат и апелира към шоумена Трифонов с думите: “Слави, ако наистина искаш да спасим България – да се обединим”.

Неотдавна, по повод спекулации, че “Демократична България” предлага съвместно явяване на вота с партията му, Трифонов заяви, че “Има такъв народ” категорично отива сама на избори. Именно това визира в задочния си отговор до Божков Трифонов.

Слави Трифонов публикува списък с партии, които не са върнали надвзети субсидии за над 210 000 лева

Партията на Васил Божков все още не е регистрирана. Миналата седмица стана ясно, че Софийската градска прокуратура е внесла протест срещу решението на първоинстанционния съд да впише в регистъра на политическите партии ПП “Гражданска платформа “Българско лято”. 

Васил Божков публикува платформата на анонсираната от месеци партия “Българско лято” (видео)

При първия опит за регистрация на партията – с чиито сподвижници Божков се срещна в Дубай, Градската прокуратура се оказа, че не е призована редовно. Въпреки това неин представител се яви. Това дело бе на 29 януари, а евентуално протакане сериозно застрашаваше участието на “Българско лято” на предстоящите избори. Така или иначе се наложи делото да се отложи.

СГС обаче прие, че няма пречки да регистрира партията в следващото заседание – на 5 февруари. И го стори.

Състоя се учредителното събрание на партията на Васил Божков (видео)

Сега аргументите на държавното обвинение са, че не е ясно точно как се е провело учредителното събрание (то беше онлайн), как са се включили всички едновременно, имало много поправки в имена и ЕГН.

Източник: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции