<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84077" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божков предл...

Слави отказа предложението на Божков за коалиция помежду им за изборите

18 Февруари 2021
0 15183

Лидерът на ПП “Има такъв народ” Слави Трифонов отказа да се коалира с партията на Васил Божков “Българско лято” в отговор на неговата покана, отправена през Facebook.

“Още на 30 ноември аз заявих, че партия “Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал”, написа на свой ред Трифонов на своята стена във Facebook.

Слави отказа предложението на Божков за коалиция помежду им за изборите

Божков предложи на Слави Трифонов съвместно явяване на изборите

В публикацията си по-рано днес укриващият се в Дубай хазартен бос изтъкна точките, в които политиките на двете формации съвпадат и апелира към шоумена Трифонов с думите: “Слави, ако наистина искаш да спасим България – да се обединим”.

Слави отказа предложението на Божков за коалиция помежду им за изборите

Неотдавна, по повод спекулации, че “Демократична България” предлага съвместно явяване на вота с партията му, Трифонов заяви, че “Има такъв народ” категорично отива сама на избори. Именно това визира в задочния си отговор до Божков Трифонов.

Слави Трифонов публикува списък с партии, които не са върнали надвзети субсидии за над 210 000 лева

Партията на Васил Божков все още не е регистрирана. Миналата седмица стана ясно, че Софийската градска прокуратура е внесла протест срещу решението на първоинстанционния съд да впише в регистъра на политическите партии ПП “Гражданска платформа “Българско лято”. 

Васил Божков публикува платформата на анонсираната от месеци партия “Българско лято” (видео)

При първия опит за регистрация на партията – с чиито сподвижници Божков се срещна в Дубай, Градската прокуратура се оказа, че не е призована редовно. Въпреки това неин представител се яви. Това дело бе на 29 януари, а евентуално протакане сериозно застрашаваше участието на “Българско лято” на предстоящите избори. Така или иначе се наложи делото да се отложи.

СГС обаче прие, че няма пречки да регистрира партията в следващото заседание – на 5 февруари. И го стори.

Състоя се учредителното събрание на партията на Васил Божков (видео)

Сега аргументите на държавното обвинение са, че не е ясно точно как се е провело учредителното събрание (то беше онлайн), как са се включили всички едновременно, имало много поправки в имена и ЕГН.

Източник: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции