<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87476" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Внесоха първ...

Слави Трифонов отстъпи парламентарното ръководство на ИТН на Тошко Йорданов

15 Април 2021
0 30230

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов няма да е начело на парламентарната група на партията. Няма да е и в нейното ръководство. Мястото заема заместникът му Тошко Йорданов.

“Демократична България”, която като формация се води от трима съпредседатели, в Народното събрание ще има един председател на депутатите – Христо Иванов.

Слави Трифонов отстъпи парламентарното ръководство на ИТН на Тошко Йорданов
Атанаса Атанасов

Коалицията “Изправи се! Мутри вън” ще е начело с Мая Манолова. 

С нов председател на депутатите е и ГЕРБ – Десислава Атанасова, както стана ясно вчера от изявление във фейсбук на Бойко Борисов, а днес това стана официално. А, както е известно, Борисов отказа да е депутат въобще. 

Борисов: “Отказвам се от мястото си на народен представител” (видео)

Без изненади в БСП и ДПС – лидерите на партиите Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ ще са начело и на парламентарните си групи. 

Шестте парламентарни групи в новото Народно събрание избраха днес ръководствата си. Така при ГЕРБ-СДС до Атанасова застават Александър Ненков, Румен Христов (СДС) и Тома Биков, а Евгения Алексиева ще е секретар. 

Трима заместници на Тошко Йорданов ще има в ПГ на “Има такъв народ” – Виктория Василева (главен секретар на партията) и сценаристите Ивайло Вълчев и Филип Станев. Секретар ще е Иво Атанасов.

В левицата начело ще са Георги Свиленски, Крум Зарков, Христо Проданов, Иван Иванов, Христо Зафиров и Кристиан Вигенин. Секретари ще са Ирена Анастасова и Филип Попов. 

В ДПС – Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов. Секретар на групата ще е Адлен Шевкед.

Слави Трифонов отстъпи парламентарното ръководство на ИТН на Тошко Йорданов

В “Демократична България” до Христо Иванов застават Цецка Бачкова, Надежда Йорданова и Владислав Панев – тоест по един заместник от ДСБ, “Да, България” и “Зелено движение”, които съставляват коалицията.

Слави Трифонов отстъпи парламентарното ръководство на ИТН на Тошко Йорданов

“Изправи се! Мутри вън!” ще имат един зам.-председател на групата – Николай Хаджигенов. И двама секретари – Драгомир Ошавков и Станчо Ставрев.

Източник: КлубZ

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • g.grigorov

    17 Април 2021

    Тозин парламент заприличва все по вече на Пернишки панаир.Може цкоро да се хванат за винкела!

Реакции