<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Татяна Донче...

Слави Трифонов оттегли предложения кабинет, отиваме към нови избори (видео)

10 Август 2021
0 22001

“Направихме всичко възможно, за да има правителство, но това не се случи, заради предателството на “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!”, обяви преди броени минути в живо включване Слави Трифонов.

“При това положение утре няма да предлагаме кабинет”, допълни той.

Той заяви, че това означава нови избори, освен ако останалите партии не сформират правителство. Трифонов каза още, че на следващите президентски избори “Има такъв народ” ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент.

„Направихме всичко възможно и всички компромиси и жестове към т.нар. „партии на протеста”, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, да има правителство и да са доволни и партиите на протеста. Това обаче не се случи зарази поведението и предателството на ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Това означава следното: протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ е останало в миналото, а в настоящето има политически и всякакви амбиции, лицемерие, лъжи и игри – абсолютно неприемливи за мен и моите колеги. Затова утре ще се случи следното: изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста, няма да предлагаме кабинет”, категоричен бе Трифонов.

“Разбира се, според Конституцията съществува вероятността при следващите две възможности ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!” да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП, ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна”, коментира още лидерът на ИТН.

Видео: 7/8 ТВ, източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Димитър Хаджипетров

    10 Август 2021

    МЪ КАК СЛАВИ НЯМА КОНСТИТИОННО ПРАВО ДА ОТТЕГЛЯ КВОТО И ДА Е

Реакции