<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поредни тв-ро...

Слави Трифонов пред БНТ: Никой не стои зад ИТН, освен нейните избиратели и аз (видео)

27 Август 2021
0 3581

“Не, няма да подкрепим правителство с мандата на БСП”. Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов в интервю за БНТ.

“Възпитанието изисква да отида на среща с БСП, но причината да не подкрепим БСП е, че първо имаме много големи различия чисто като различни политически формации. БСП е лява формация. Тя за нас е партия от статуквото“, посочи той.

Президентът Радев връчи мандата на БСП (видео)

“БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство. БСП и самата Корнелия Нинова заедно с нейния Висш партиен съвет излязоха и заявиха, че няма да ни подкрепят. А според мен, това с подкрепата е както в любовта – и ти подкрепяш, и тебе те подкрепят”, отбеляза още Трифонов.

Той също така заяви, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските (избори 2 в 1).

Слави Трифонов пред БНТ: Никой не стои зад ИТН, освен нейните избиратели и аз (видео)

Според Трифонов българските политици все още не са такива, които да отговарят на потребностите на суверена.

„Аз съм последователен човек. Невъзможно е да работим с ГЕРБ и ДПС. БСП е някаква възможност, но тя също е партия на статуквото. Ние бяхме ясни, че ще искаме подкрепа само от партиите на протеста”, добави Трифонов.

„Имаше ясни политики за важните неща, които стоят пред България. За всичко, което следва пред държавата нямахме различни възгледи с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Ние решихме, че щом имаме общи възгледи е нормално да бъдем подкрепени. Важно е да се свърши работа, а не да имаш министър. Самият Христо Иванов заяви, че няма амбиции за министерски кресла. Не им харесва министър-председателят, не им хареса и кабинетът. Ние представихме други, а резултатът беше същия. Това казва, че те просто не са искали да подкрепят такъв кабинет. Говорих лично с Христо Иванов и Мая Манолова в моя офис. Тези разговори не  бяха публични. Попитах ги какво искат и какво трябва да се направи според тях. Те бяха ясни, че няма да подкрепят правителство на „Има такъв народ”.”, каза лидерът на ИТН.

Извънреден брифинг на “Демократична България”: Няма да подкрепим кабинета на ИТН, с него ДПС влиза през задния вход (видео)

Слави Трифонов пред БНТ: Никой не стои зад ИТН, освен нейните избиратели и аз (видео)

„Аз не съм се виждал с никого от ДПС. Нямало е никакви разговори с тях. Никой не стои зад „Има такъв народ” освен гласоподавателите. Аз съм гарант! Никой не стои зад партията освен нейните избиратели и аз!”, категоричен бе Трифонов.

„Крайната цел на „Има такъв народ” е да свършим работа. Изборите не са цел, те са средство. Всички са срещу всички. Аз не съм скаран с всички. Суверенът е избрал за свои представители хора, които не могат да се разберат помежду си. В следващият парламент всички трябва да проявят мъдрост и да направят важните неща за всички. Изборите са нормалната форма на демокрация. Има хора, които не понасят други хора и не ги приемат. Това разединение рефлектира и в парламента”.

„Трябва да се прави това, което казват специалистите. Аз не съм специалист. Аз съм прекарал Covid-19 и съм ваксиниран. Готов съм да направя всичко необходимо, за да понеса отговорността за това, с което съм се заел”, коментира Трифонов.

„Реформата в правосъдието бе основната тема по която намерихме разбиране с партиите на протеста. Хората протестираха върху големите възможности и липсата на контрол върху главния прокурор. Той трябва да бъде ограничен. За да си отиде той са необходими действия на един работещ парламент”.

Осман Октай: Кирил Петков директно удари обръчите на Доган

„Глупаво е, ако имаш двойно гражданство да не може да си депутат или министър. Това безусловно трябва да се промени”, обясни още лидерът на ИТН по отношение на служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Асен Василев и Кирил Петков първи се свързаха с нас и пожелаха да останат министри в следващото правителство.

„Аз бях на мнение, че те трябва да участват в него. Петков дойде и аз му казах, че той трябва да е част от следващото правителство. Той ми заяви, че Василев трябва да е министър на финансите. Казах, че това е важен пост и ще го определим ние, но Василев може да е министър на европейското финансиране. Казах, че и министърът на образованието ще е част от този кабинет. След тези разговори Петков започна да има ултимативно поведение”, разказа лидерът на „Има такъв народ”.

Слави Трифонов: Издигаме наш кандидат за президент и той се казва Румен Радев (аудио)

„Аз не съм издигнал Румен Радев, но го подкрепям силно. Запознах се с него на един полет. Той ми гостува в шоуто и след това се кандидатира за президент. Аз изцяло приемам, че той изпълва със съдържание представата ми за президент. Не мисля, че има нещо лошо да критикувам някой от неговите министри”.

„Беше ми много трудно да взема решението да се занимавам с политика. Не исках да загубя хората около мен, които са важни, а няма какво да правят в политиката. Думата „политик” е натоварена с много негативно отношение. Това, което политиците направиха с референдума дълбоко ме отврати”, завърши Трифонов.

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции