След като му отказаха "Няма такава държава" Слави Трифонов ще регистрира "Има такъв народ"

January 21, 2020
41 1271
Коментари: 0

След като Върховният касационен съд отказа регистрацията на партия „Няма такава държава“, защото използвала цветовете на българското знаме, Слави Трифонов съобщи във Фейсбук, че ще регистрира партия "Има такъв народ", а в логото ѝ ще има съвсем други цветове.

 

 

"НЯМА ТАКАВА БЪЛГАРИЯ": ЗАЩО СЛАВИ ТРИФОНОВ ЧАК СЕГА ПОСЯГА КЪМ ПОЛИТИКАТА

 

 

""

 

 

"Ами, добре. Това ли измислихте? Е, много сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования? Важно е съдържанието, а не опаковката. Затова ние, същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения, ще регистрираме нова партия. С ново име и други цветове! Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите сега!", написа още Трифонов.

 

 

""

 

 

ЩЕ СЛЕЗЕ ЛИ СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТ "ФЕРАРИТО С ЦВЯТ ЧЕРВЕН", ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА?

 

 

Причината за отказа на съда е в символа на "Няма такава държава" – синя ръка с три ивици – бяла, зелена и червена. Върховните магистрати също са на мнение, че е "достатъчно внушението на използвания символ да е силно, а не символът да е напълно идентичен със знамето". Според Закона за политическите партии гербът и знамето не могат да бъдат използвани в партийни символи. Съдиите напомнят, че партията отново може да поиска регистрация, ако изпълни изискването на закона. 

 

 

Източник: Фейсбук

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: