<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78710" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът оневин...

Вижте какво се случва с депото във Враждебна след намесата на “Господарите” (ЧАСТ 3)

26 Ноември 2020
1 2733

Скъпи приятели, показахме ви разказа на жители на столичния квартал „Враждебна“, които споделят за скандално и безконтролно изхвърляне на пластмаса и химикали в намиращите се край квартала Враждебненски езера.

Гледайте първите две части на разследването:
РАЗСЛЕДВАНЕ: Изхвърлят тонове пластмаса в депо за строителни отпадъци? (ЧАСТ 1)

Камиони изсипват нерегламентиран пластмасов боклук под носа на Столичния инспекторат (ЧАСТ 2)

Срещнахме се на място с представител на дружеството-концесионер на депото, както и с инспектор от Столична община.

Наш зрител ни изпрати кадри, на които се вижда, че вече са започнали отстраняването на част от отпадъците от площадката във „Враждебна“, но в същото време, на 500 метра започват да ги изсипват, образувайки ново сметище.

Подадохме сигнал в Столична община по случая. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт се срещнаха с вр. и. д. директор на дирекция  „Управление на отпадъците и контролни дейности“ Лилия Ангелова-Колева, която обясни, че по случая вече текат проверки, но органът, който отговаря за изпълнението на концесионния договор е не Столчина община, а Регионалната инспекция по опазването на околната среда и водите. Лилия Колева призна, че има констатирани нарушения на депото, за което са написани предписания.

Ние от „Господарите“ се питаме докога проверки ще се извършват главно по документи, ще се пишат предписания, за чието изпълнение никой няма да следи и ще продължават да се образуват нови нерегламентирани сметища, за които получаваме все повече сигнали. По време на интервюто с Лилия Ангелова-Колева показахме кадри от други подобни места, които за момента представителят на Столична община коментира лаконично с „ще направим проверка“.

Ние продължаваме да следим темата, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции