Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
След намесата на Румен Радев, МОСВ склони да спази закона за Пирин
След намесата на Румен Радев, МОСВ склони да спази закона за Пирин
Нередности
06.03.17
добавено
782
прегледа

След намесата на прзидента Румен Радев, Министерството на околната среда и водите отмени оспорваното си решение да даде зелена светлина на новия план на природен парк Пирин без екооценка.

 

В понеделник сутринта, часове преди да изтече срокът за обжалване на решението, подписано от служебния екоминистър Ирина Костова непосредствено преди трите празнични дни миналата седмица, Радев обяви, че е поискал от служебния премиер да бъде намерено ново, "прозрачно и отговорно решение, гарантиращо обществения интерес" за националния парк "Пирин". 

 

"Считам, че решението на МОСВ да не се прави екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на Национален парк Пирин за периода 2014 – 2023, е прибързано. Това е обществено значим въпрос. В тази връзка проведох разговор с министър Костова (Ирина-бел. ред.) и премиера Огнян Герджиков да бъде намерено прозрачно и отговорно решение, гарантиращо обществения интерес", съобщи Радев във Фейсбук. 

 

В ранния следобед МОСВ съобщи подвеждащо, че решението ще бъде отменено. От текста на съобщението обаче стана ясно, че не се отменя самото решение, а само датата на публикуването му за изпълнение, с което да се даде възможност на желаещите да обжалват да могат да сторят това в следващите дни.

 

Малко по-късно МОСВ изпрати ново съобщение, според което още днес ще бъде отменено решението да не се прави екологична оценка на проекта за управление на Национален парк "Пирин", пише mediapool.bg.

 

В понеделник вечерта ще има протест на граждани и екоаквисти, който е първият по рода си срещу служебно правителство.