Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
След нашата намеса ДФ "Земеделие" проверява фирмите по схема "Училищен плод"
След нашата намеса ДФ "Земеделие" проверява фирмите по схема "Училищен плод"
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
12-12-18
добавено
4022
прегледа

Производители на земеделски продукти се оплакват, че в Държавен фонд ”Земеделие” не се проверява дали кандидатстващите фирми са реални производители, а се преценява само по документи. Ева Веселинова се срещна с директора на Държавен фонд „Земеделие” Живко Живков, за да поиска обяснение.

 

 

Фирмите, които са победители по схемата ”Училищен плод”, са регистрирани като земеделски производители в регистъра за земеделски стопани в сайта на Министерството на земеделието и храните. Фондът извършва своите проверки по два начина – документално и с посещение на място.

 

 

Посещение на място се извършва след изготвен риск анализ или по сигнал от жалба. За тези четири фирми Българската асоциация на производителите, твърди че не отговарят на условията по схемата „Училищен плод” и не са производители.

 

 

Живко Живков обясни, че те са регистрирани като земеделски производители и са декларирали площи. Затова екипът на Държавен фонд ”Земеделие” издава одобрение. Една от тях доброволно се отказва, най-вероятно след като разбира, че ще има проверка.

 

 

Живко Живков обеща след приключване на проверките на всички одобрени фирми да информира екипа на „Господари на ефира” за резултатите.

 

 

Още по темата: Фиктивни земеделски производители хранят децата ни по схема "Училищен плод"?