Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
След наше разследване: Кметът на Червен бряг е арестуван (видео)
След наше разследване: Кметът на Червен бряг е арестуван (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
03-20-19
добавено
18245
прегледа

Кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов е арестуван при спецакция тази сутрин. Жандармерия, екипи на ГДБОП и специализираната прокуратура извършват обиски в сградата на Община Червен бряг, личното жилище на кмета и неговата фирма.

 

 

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването в рамките на образувано досъдебно производство срещу Данаил В., кмет на Червен бряг, съобщиха от прокуратурата. Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

 

Дани Йорданов ще се срещне с лицата, замесени в скандалната обществена поръчка в Червен бряг

 


 

Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на "Господари на ефира", излъчено на 7 май 2018 г. Установено е, че Данаил Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и е възложител на обществени поръчки по програмата "Топъл обяд", финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица. Стойността на програмата е 229 106.22 лв. с ДДС.

 

БЯСНО ПАЗЕНЕ НА КМЕТА НА ЧЕРВЕН БРЯГ - ДЪРПАНЕ, ВИКОВЕ И ШУШАНА

 

 

През април 2017 г. община Червен бряг обявява обществена поръчка с две обособени позиции - "Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд" в Червен бряг" и "Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд" в гр.Койнаре". 
 

 

Документи по образец, отговарящи на условията на обществената поръчка, са подали три фирми. На базата на критерий "най-ниска цена" е отговаряла фирмата "М.-П." ЕАД, гр. София. Вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил обществената поръчка на 16 май 2017 г. Целта му е била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.

 

КАК СЕ РАЗДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ?

 

Антикорупционната комисия работи по още два сигнала срещу кмета на общината, за които също се събират материали.

 

 

Източник: dir.bg