<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Би Би Си се из...

След обвиненията за интервюто с Даяна, журналист от BBC е замесен в скандал и за смъртта на Майкъл Джексън

22 Май 2021
0 1024

Журналистът на ВВС Мартин Башир, за който стана ясно, че е използвал фалшиви документи, за да принуди принцеса Даяна да даде интервю за телевизията, сега е замесен в нов скандал – този път с Майкъл Джексън, пише bTV.

След интервюто с принцеса Даяна, големият медиен удар на Башир е филм за Краля на попа. Според бившия мениджър на Джако, именно тази лента е довела до смъртта му от свръхдоза лекарства през 2009 г.

Би Би Си се извини за скандално интервю с принцеса Даяна, журналистът им си е послужил с измама

До документалната лента се е стигнало именно благодарение на интервюто с Даяна. Впечатлен от него илюзионистът и близък приятел на Майкъл Джексън – Ури Гелер, го посъветвал да отговори на въпросите на Мартин Башир, за да подобри имиджа си. Именно по това време се появяват първите обвинения срещу Джако в сексуален тормоз на деца.

Така се стига до филма „Да живееш с Майкъл Джексън“, който обаче има обратен ефект за Краля на попа – вместо да го представи в по-добра светлина, интервюто с Башир го превръща в странен самотник.

Тогава Джако подал официално оплакване срещу британския медиен регулатор, според което Башир го е представил в изопачена светлина. Според неговия бивш мениджър именно тази случка е довела до смъртта на Майкъл Джексън.

А според Дитер Визнър пътят към смъртта на Джако е започнал именно в нощта на излъчването на документалния филм.

„Преди това медикаментите бяха помощно средство, а след филма – те се превърнаха в необходимост“, твърди той.

През годините Мартин Башир многократно е бил свързван с некоректни и груби изказвания. Около смъртта на Майкъл Джексън Башир живее в Щатите, където работи за местни телевизии. През 2008 г. той е отстранен от новинарската емисия на Ен Би Си заради груби и сексистки коментари по адрес на своя колежка. Пет години по-късно е отстранен и от Ем Ес Ен Би Си заради обидни думи по адрес на Сара Пейлин, която нарича „идиотка от световна класа“.

След тези скандали Башир се завръща във Великобритания, където от 2016 г. водеше в Би Би Си религиозната емисия, но неотдавна напусна медията по здравни причини.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции