Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
След подигравката на Тръмп Грета Тунберг смени биографията си в Twitter
След подигравката на Тръмп Грета Тунберг смени биографията си в Twitter
Вземи EMBED
Loading the video...
09-25-19
добавено
21401
прегледа

След като американският президент Доналд Тръмп се подигра с Грета Тунберг заради емоционалната ѝ реч към световните лидери на срещата на ООН, екоактивистката отвърна на удара, като смени профила си в Twitter, пише The Guardian.

 

 

 

 

ДОНАЛД ТРЪМП СЕ ПОДИГРА С ГРЕТА ТУНБЕРГ В ТУИТЪР СЛЕД ЕМОЦИОНАЛНАТА Ѝ РЕЧ В НЮ ЙОРК (ВИДЕО)

 

 

 

 

 „Тя изглежда като едно много щастливо младо момиче, което очаква с нетърпение светло и прекрасно бъдеще. Толкова е приятно да се видим!“, каза Тръмп. Грета използва неговите думи и смени своето представяне в профила си от „16-годишна активистка за климатичните промени със синдром на Аспергер“ на „много щастливо младо момиче, което очаква с нетърпение светло и прекрасно бъдеще.“ Така Грета Тунберг избра да отговори косвено на американския президент, цитирайки иронично неговите думи в своя профил.

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ЕМОЦИОНАЛНО КЪМ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ: „ОТКРАДНАХТЕ МЕЧТИТЕ И ДЕТСТВОТО МИ!“ (ВИДЕО)

 

 

 

 

Междувременно един от любимите телевизионни канали на Тръмп Fox News трябваше да поднесе своите извинения след като определи Тунберг като "психично болно шведско дете, което е експлоатирано от родителите си и международните леви сили".

 

 

 

 

„Откраднахте мечтите и детството ми“, каза шведската ученичка по време на речта си на срещата на върха на ООН. „Изправени сме пред масово изтребление и всичко, за което можете да говорите, са парите и приказките за икономически растеж. Как смеете?!", нападна световните лидери 16-годишната екоактивистка.

 

Още от изказването ѝ можете да видите във видеото. 

 

 

 

Източник: The Guardian