След проверката в “Хиполенд”: Несъответствие от 9,60 лв.

04 Септември 2020
0 32572

Едновременната акция на Икономическа полиция, Агенция “Митници”, НАП и Надзор на пазарите дойде часове, след като изпълнителният директор на “Хиполенд” Мариан Колев пусна отворено писмо в подкрепа на протестите с искането на оставка на Бойко Борисов. В писмото беше разкритикувано пръскането с лютив спрей на протестиращите от страна на полицията.

Писмото можете да си припомните тук:
Шефът на “Хиполенд”: Полицията едва не ослепи 17-годишния ми син

Вижте в репортажа ни какво се случи при организираната проверка от страна на държавните институции в “Хиполенд”:
Ексклузивно: “Господарите” на репресивната проверка в “Хиполенд” (репортаж)

От МВР са съобщили, че това са планови мероприятия на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки.

От пресцентъра на МВР са информирали, че “Същите се планират и извършват на основата на анализ на риска и на предварително постъпили сигнали за некоректни практики. Само за периода от 28.08.2020 г. до 04.09.2020 г. съвместните екипи на Междуведомствения център са извършили 14 такива проверки в складовете на различни търговски дружества”.

По време на инспекцията данъчните са открили несъответствие от 9 лева и 60 стотинки между наличните пари в касата и това, което пише в касовата книга. “Написаха ни протокол за нарушение”, каза Мариан Колев.

Министърът на вътрешните работи е провел разговор с управителя на “Хиполенд” и го е уверил, че действията на екипите се основават “единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена”, съобщават от МВР.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции